Her finner du ditt feriehus

Feriehus i Norge, Danmark, Sverige og resten av Europa

   Hordaland

Sunnhordland

Natur:
Kystlandskap med mange større og mindre øyer.
Fra svaberg til isbreer. Eldorado for fjord- og kystfiskere.

NOVASOL-tips:
Besøk baroniet i Rosendal, med rosehager, utstillinger, konserter og kultursenter.
Gruvevandring og gullvasking på Bømlo.
Ta turen ut til Gisøy, et sjarmerende, gammelt handels- og gjestgiversted med fine fiskeplasser under 5 broer og flott havutsikt.
Lakseelv med trapp og vekstbasseng i Seimsfoss.
Rideturer og merkede fotturer i fjellet med utgangspunkt i Rosendal. Gode turkart og variert terreng gjør turene velegnet også for uerfarne vandrere.
Skiskole, snow-board og brevandring på Folgefonna – også om sommeren.
Ryvarden fyr, med spisested og kunstgalleri.

 

Hardanger

Hardanger er kontrastenes land. Her finnes idylliske strender, frukttrær og jordbruksland, men også de villeste fjellmassiver, stupbratte fossefall og store isbreer. Området er lett tilgjengelig med sine gode veiforbindelser og sin sentrale beliggenhet på Vestlandet.

I nord skjæres distriktet av E 16 og i sør av E 134. Distriktet har flere godt utbygde servicesentra (Odda, Lofthus, Kinsarvik, Eidfjord, Ulvik, Ålvik, Øystese, Norheimsund og Rosendal), men benytter seg også av Bergen (2-3 timer med bil) og Voss.

Både bil- og fotturistene vil finne det de søker i Hardanger. De gode veiforbindelsene i alle retninger gir en mengde utfluktsmuligheter, og det enorme høyfjellsplatået Hardangervidda
gir fotturisten bedre muligheter enn kanskje noe annet sted i Europa.

En rekke overnattingsmuligheter finnes langs de mest benyttede vandrerutene. For den som helst vil være i ro anbefaler vi en tur på fjorden med fiskesnøret. Elver og vann med ørret og laks finnes også. Breinteresserte kan velge mellom Folgefonna og Hardangerjøkulen.

Nordhordland

Dette er området omkring Bergen og Bergensbanen. Det store senteret både kommunikasjonsmessig og på alle andre måter er selvsagt Bergen, men flere andre viktige sentra finnes (Voss, Dale, Os, Knarvik m.fl.).

Distriktene vest og nord for Bergen består av typisk kystlandskap med hundrevis av små og store øyer, fjorder og sund. Bergenshalv-øya, Osterøya og distriktet langs Bergensbanen og nord for denne har en helt annen karakter. Her er det fjellene og dalene som dominerer landskapet og gjør det på samme tid både vilt og avskjermet.

Av helt spesiell karakter er de forholdsvis flate bygdene rundt Voss – turiststedet
som satser for fullt også på vintertrafikk til tross for sin vestlige beliggenhet. Stabilt vintervær og tilnærmet innlandsklima har gjort dette mulig.

Bergen er en gammel by, og kulturelt sett har den betydd mye både for Vest-Norge og for resten av landet. Gamle bygninger, teater, museer, musikkfestival m.m. setter sitt preg på byen. Edvard Grieg er født i Bergen, og hans hjem Troldhaugen er å-pent for besøkende. Her avholdes ofte konserter i sommerhalvåret.

Ledige feriehus i Hordaland finner du her.

   Campingferie  

   Camp de Lux

      FERIEHUS I NORGE