Her finner du ditt feriehus

Feriehus i Norge, Danmark, Sverige og resten av Europa

Telefon: 51 61 82 20

Telefaks: 850 33 044

E-post: lidvinl@online.no

                                                                                                                    

Sør-Rogaland

Natur:
Jordbruksdistrikt med mildt, jevnt klima.
Mange gode badestrender.
Vakre dalstrøk med mange gode fiskevann og elver.

NOVASOL-tips
Besøk Oljemuséet i Stavanger, Norges olje-hovedstad. Kjør Nordsjøvegen langs kysten fra Flekkefjord til Stavanger. Mange flotte utsiktspunkt. Ved Figgjo, like utenfor Stavanger, er det en rik flora med mange sjeldne sump- og vannplanter. Her finnes også en av landets beste fuglelokaliteter med 158 arter registrert. Mange åpne fyr langs kysten, bl.a. Obrestad fyr, et kulturhistorisk anlegg med utstillinger. Rike bronsealderfunn ved Ævestad og Rege-haugene.
Laksefiske i bl.a. Sokna og Bjerkreimselva.

Ryfylke

Lengst mot øst i Rogaland finner vi Ryfylke. Dette er kontrastenes land med båtidyller mellom øyene, med stupbratte inntrykk fra Lysefjorden, med det vakre Suldalsvassdraget, med industristedet Sauda og med store, flotte fjellpartier for sommer- og vinterturisten.
Geografisk omfatter distriktet kommunene Forsand, Strand, Hjelmeland, Suldal, Sauda og Finnøy.

De viktigste servicesentra er Jørpeland, Tau, Hjelmeland, Sand, Sauda og Judaberg. Livsnerven i Ryfylke er Riksveg 13 – "Ryfylkevegen". Med sine forgreininger er det den som binder distriktet sammen og som også knytter Ryfylke til de øvrige deler av Rogaland.

Viktige er også de mange ferge- og hurtigbåtforbindelser. Disse gjør at bl.a. Stavanger nåes på kort tid uansett hvor i
distriktet man befinner seg. Noen ruter har mer turistmessig preg. En tur som kan anbefales går med bilførende lokalbåt fra Stavanger til Lysebotn med flere anløp langs Høgsfjorden og Lysefjorden. Båten passerer under Prekestolen, det berømte fjellplatået som kan nåes til fots fra Prekestolhytta.

 Nord Rogaland

Her er det Haugesund som er nervesenteret. Byen er endepunkt for E 134 – en av Vestlandets viktige helårsforbindelser til Oslo og Øst-Norge. Fra byens lufthavn på Karmøy er det direkte forbindelse til Oslo flere ganger om dagen.

Med ekspressbåt kan man ankomme Haugesund fra Stavanger eller Bergen. Båtforbindelse til Feøy (Føyno), Røvær og Utsira.

En rekke bussruter binder distriktet sammen på en effektiv måte. E 39, den vestlandske hovedveien, passerer få km øst for Haugesund på sin vei fra Stavanger til Bergen og Ålesund.

Av servicesentra utenom Haugesund kan nevnes Vikedal, Sandeid og Nedstrand i øst og de mange stedene på Karmøy i vest.

Dagsturer til Hardangervidda anbefales, likeså
turer til Hardangerfjordens idyller og til Stavangers mange severdigheter og servicetilbud.

Turistkontoret i Haugesund gir svar på det meste. Haugesund er en livlig sommerby med fiskefestival, filmfestival, Silda-jazz og div. andre arrangementer. Mindre markeder og andre tilstelninger finnes også spredt rundt i distriktet. De lokale turistinformasjonene kan kontaktes for tilsendelse av brosjyrer etc.

Slik kontakter du oss:

   Campingferie  

   Camp de Lux